Nyt on oikea hetki suunnitella, mitä hyvää haluaisi itselleen ja läheisilleen sekä mitä uutta olisi mukava oppia, tehdä tai kokea. On oikea aika tutustua Jokihelmen opiston tarjontaan!

Jokihelmen opiston henkilöstö on tuottanut monipuolisen opinto-ohjelman huomioiden eri-ikäiset vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen kurssilaiset. Opinto-ohjelman kultaisena lankana on ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistäminen, itse tekemisen ja uuden oppimisen ilo, elämysten kokeminen ja elämänikäinen oppiminen sekä vastuullisuus. Kurssimme lisäävät varmasti yksilöiden elämänlaatua ja -sisältöä, sen uskallan luvata!

Jokihelmen opistossa työskentelee moniammatillinen osaajien ja ammattilaisten joukko. Strategiassamme korostuvat ihmiskeskeisyys, merkityksellisyys ja kansalaisopiston aktiivinen rooli sivistys- ja hyvinvointikunnassa. Olemme merkittävä kunnan hyvinvointipalvelujen tuottaja tarjoamalla monipuolisia ja laadukkaita harrastus- ja oppimismahdollisuuksia kulttuurin, liikunnan ja taiteen eri aloilla. Jokihelmen opisto tuottaa kunnissa erilaisia kulttuuritapahtumia ja elämyksiä. Kurssilaisten itse tekemisen ja esiintymisen lisäksi yleisönä oleminen on merkityksellistä. 

Visiomme on tuottaa iloa, hyvinvointia, sivistystä ja elämyksiä kaikenikäisille. Osallisuus ja kohtaamiset opiston kursseilla ovat tärkeä osa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin edistämistä. Jokihelmen opisto on kaupunkien ja kuntien tuottamaa Vapaan sivistystyön ja Taiteen perusopetuksen lakeihin perustuvaa palvelua. Kansalaisopistotoimintaa alueellamme on ollut jo 60 vuotta. Paras keino turvata vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen palvelut alueellamme on kertoa kurssitoiveista henkilökunnalle ja osallistua aktiivisesti kursseille. Toimintamme rahoitus muodostuu valtionosuudesta, kuntarahoituksesta ja kurssimaksuista. 

Opinto-ohjelmassa on liki 400 kurssia kuuden kunnan alueella. Uusia kursseja on työnalla ja opinto-ohjelma päivittyy läpi lukukauden. Voit seurata meitä myös Facebookissa ja Instagramissa. Kurssitarjontaan voi tutustua ja ilmoittautua www.jokihelmenopisto.fi ja  www.uusi.opistopalvelut.fi/jokihelmi . Kursseille osallistuminen ei ole kotipaikkasidonnaista eli kannattaa tutustua ja osallistua koko Jokihelmen opiston kuntien ja verkkokurssien tarjontaan. Toimimme kursseilla terveysturvallisesti huomioiden ajankohtaiset ohjeet mm. infektioiden ennaltaehkäisemisessä.

Mukavaa lukuvuotta!


toivottaa Anu Hultqvist, Jokihelmen opiston rehtori