Mikä on kansalaisopisto?

Kansalaisopistot ovat yleissivistävää koulutusta järjestäviä oppilaitoksia. Kansalaisopistotoimintaa on jokaisessa Suomen kunnassa, vaikka jokaisella kunnalla ei ole omaa kansalaisopistoa. Lisätietoa Suomen kansalaisopistoista löytyy tästä.

Opistot järjestävät korkeatasoisia ja monipuolisia koulutuspalveluja tasapuolisesti eri alueiden väestö- ja kieliryhmille. Opistojen opetuksen painotuserot vaihtelevat paikkakunnittain, mutta usein opetusohjelmaan sisältyy muun muassa taito- ja taideaineita, yhteiskunnallisia aineita ja liikuntaa.

Kansalaisopisto on voittoa tuottamaton organisaatio, jonka tulot koostuvat valtionosuudesta, kunnan maksamasta kuntaosuudesta ja kurssimaksutuloista ja menot toiminnan kuluista.

Jokihelmen opisto

Jokihelmen opiston tehtävä kiteytettynä: Jokihelmen opisto järjestää laadukkaita ja monipuolisia oppimismahdollisuuksia ja kulttuuri- ja taide-elämyksiä eri-ikäisille ihmisille. Opiston esittelyvideon voi katsoa tästä.

Jokihelmen opisto toimii Suomen maantieteellisen keskipisteen tuntumassa.

Opisto palvelee Haapaveden ja Oulaisten kaupunkien, Kärsämäen, Merijärven, Pyhännän ja Siikalatvan kuntien asukkaita. Haapaveden kaupungilla on Jokihelmen opiston ylläpitämislupa, ja muut kunnat ovat kansalaisopiston sopimuskuntia.

Opi ja harrasta kansalaisopistossa

Kansalaisopistossamme on eri-ikäisille niin miehille kuin naisille tarkoitettuja ryhmiä. Aikuisten ryhmiin voivat osallistua myös alle 16-vuotiaat. Lisäksi järjestämme ns. perhekursseja. Ikä- tai muista rajoituksista ilmoitamme kurssitiedoissa.

Olemme sinua varten!  Voit vaikuttaa opiston toiminnan kehittämiseen

  • esittämällä toivomuksia siitä, millaista toimintaa tai opetusta järjestämme ja
  • antamalla palautetta toiminnastamme.

Pidämme opetusohjelmassamme vanhat hyväksi havaitut kurssit – uudistamme opetustamme toiveiden ja palautteen perusteella.

Otamme kurssimaksuna vastaan Tyky, Tyky+ -seteleitä, Smartum-seteleitä ja SmartumPay-mobiilimaksuja sekä Edenred-mobiilimaksuja. Setelit tulisi toimittaa toimistoomme ja mobiilimaksuista voi lähettää kuitin sähköpostitse:

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetus Jokihelmen opistossa on ensisijaisesti lapsille ja nuorille tarkoitettua tavoitteellista ja tasolta toiselle eteneviä opintoja. Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän laskennallinen laajuus on yhteensä 500 tuntia ja laajan oppimäärän 1300 tuntia. Opintojen laajuuden laskennallisena perustana käytetään 45 minuutin pituista oppituntia. Katso TPO-esittelyvideo tästä.

Jokihelmen opisto sisaruksille

Annamme sisaralennuksen taiteen perusopetuksessa ryhmäopetuksessa opiskeleville saman perheen sisaruksille. Taiteen perusopetuksessa opiskelevien sisarusten lukukausimaksuista vähennämme 10 €. Alennuksen saaminen edellyttää sisarusten nimien ilmoittamista opiston toimistoon.

Jokihelmen opisto vuorotyötä tekevälle

Käytössäsi on Vuorotyötyötä tekevien liikuntapassi, kymmenen kerran kortti, joka oikeuttaa osallistumaan eri liikuntaryhmiin työvuoroista huolimatta. Voit lunastaa vuoropassin toimistosta lukukauden alussa ilmoittautuessasi kursseille.

Jokihelmen opisto erityisryhmille, maahanmuuttajille tai työttömille

Tuemme toiminnallamme erityisoppijoiden oppimismahdollisuuksia, hyvinvointia ja toimintakykyä.

Tuemme toiminnallamme maahanmuuttajien asettumista alueellemme, yhteiskuntaamme ja kulttuuriimme sekä ympäröivään yhteisöömme.

Työttömyysalennus 50 % henkilölle, joka on työtön. Työttömyys todistetaan Kelan tai työttömyyskassan edellisen kuukauden maksutositteella tai työvoimatoimiston antamalla todistuksella. Esitä todistukset ilmoittautumisen yhteydessä toimistoissa.

Jokihelmen opiston palvelut yrityksille ja organisaatioille

Järjestämme monipuolista koulutusta organisaationne tarpeisiin. Meiltä voitte tilata atk-, kieli-, ensiapu- yms. koulutusta työyhteisönne toiminnan kehittämiseksi. Järjestämme kurssit teille sopivana ajankohtana ja parhaiten soveltuvassa oppimisympäristössä.

Jokihelmen opisto voi olla myös kehittämässä yhteisönne TYKY -toimintaa tai henkilöstönne voi osallistua kursseillemme. Soita ja kysy tarjousta!