Suomen työväen- ja kansalaisopistotoiminta täyttää tänä vuonna 120 vuotta. Sen kunniaksi Jokihelmen opisto ideoi Villasukkaviestin.

Villasukan neulomiseen liitetään usein monia mukavia ja positiivisia ajatuksia. Nykyajan kansalaisopistojen kurssitarjonta on monipuolista, kansainvälistä ja ajan hermolla olevaa, mutta ajaton ja iätön villasukka luo aina mielikuvaa jostakin kestävästä, pehmeästä, mukavasta ja pullantuoksuisesta. Kansalaisopistot haluavat omalta osaltaan olla mukana viemässä aikaa kestävää ja perinteistä neulontataitoa kaikille, sukupolvelta toiselle.

Villasukkaviestiä vietiin 30.8.2019  junamatkalla Rovaniemeltä Helsinkiin ja seuraavana päivänä takaisin Helsingistä Kuopion kautta Ouluun. Junamatkan aikana Rovaniemeltä Helsinkiin aloitettiin neulomaan villasukkia. Neulomisen aloittivat Rovaniemen kansalaisopiston ja Rovala-opiston porukat ja kun juna saapui seuraavan kansalaisopiston alueelle, niin jo kudotut sukanalut luovutettiin seuraavan kansalaisopiston väelle, joka jatkoi viestiä eteenpäin oman alueensa läpi, ennen kun oli aika luovuttaa neulomukset seuraaville viestinviejille.

Viestimatkan aikana tarjottiin muillekin junamatkustajille villasukan kutomisen opetusta. Mukaan varattiin ylimääräisiä puikkoja ja lankaa opetusta varten.
Neulotut sukat lahjoitettiin paluumatkan jälkeen Oulun Pelastakaa Lapset -järjestölle.

Villasukkaviesti sai valtakunnallisesti ansaittua tunnustusta. 

Linkki videoon.