Hyvät Jokihelmen opiston kurssilaiset ja henkilökunta                   2.10.2020

 

STM:n mukaan koronaviruksen leviämisestä ja kiihtymisvaiheesta on havaittavissa useita merkkejä monella alueella. Onneksi Jokihelmen opiston toiminta-alueella eletään vielä koronaviruksen rauhallista vaihetta. Seuraamme alueen tilannetta ja STM:n, THL:n, AVI:n ja PPSHP:n ohjeistuksia ja tiedotamme välittömästi, jos tulee muutoksia Jokihelmen opiston lähiopetukseen liittyen.

Tärkeintä on, että kursseille osallistutaan vain terveenä. Jos kurssilaiset ja opettajat kokevat oireita ja epäilevät altistumista, kannattaa olla yhteydessä oman kunnan terveysviranomaisiin. Ohjeet löytyvät kunnan omilta nettisivuilta. Testin tekemisen tarpeen arvioi terveysviranomainen.

Turvavälien noudattaminen, hyvä käsien pesu saippualla ja käsidesin käyttö sekä hyvästä yskimishygieniasta huolehtiminen ovat parhaita suojautumisen keinoja. Muistetaan nämä myös Jokihelmen opiston kursseilla ja esim. saavuttaessa / lähdettäessä kurssipaikalta (eteiset, pukuhuoneet jne.).

Jos Jokihelmen opiston kurssilla tapahtuu korona-altistuminen, oman kunnan tai PPSHP:n terveysviranomaiset ottavat yhteyttä ja ohjeistavat kaikki altistuneet, ei Jokihelmen opiston henkilöstö. Mikäli Sinuun ei olla yhteydessä, voit jatkaa normaalia elämää ja osallistua Jokihelmen opiston kursseille.

Jos altistuminen tapahtuu kurssilla, terveysviranomaiset asettavat altistuskaranteenin (14vrk) ja kurssi laitetaan kahdeksi viikoksi tauolle. Kurssia jatketaan tämän jälkeen normaalisti ja neuvotellaan opetuskauden jatkamisesta. Näistä tiedotetaan kurssilaisia tapauskohtaisesti.

Jokihelmen opiston johtokunta linjaa koronan aiheuttamien keskeytysten ja kurssimaksujen hyvitysten käytännöistä lokakuulla, minkä jälkeen tiedotamme tästä kurssilaisia ja opettajia.

Jokihelmen opistolta emme voi kommentoida korona-altistumisia julkisuuteen tai muille kurssilaisille yksityisyyden suojaamiseksi.

Valtakunnallinen maskisuositus ei ole vielä velvoittava Jokihelmen opiston alueella rauhallisesta tautitilanteesta johtuen. Kursseilla saa halutessaan käyttää maskia. Kurssilaiset hankkivat maskit itse. Tiedotamme lisää tilanteen muuttuessa.

Kaikki Jokihelmen opiston kursseihin liittyvät kysymykset rehtori Anu Hultqvistille puh. 044 7591 244.

Pidetään huolta toisistamme ja itsestämme, yhteistyöterveisin Anu & Jokihelmen opiston väki