02400018 Olkityö Kärsämäki ma-ti 29.-30.11.2021, klo 17.30-20.45, Saaranen Vappu, Konttilan Tupa, 18 €. Tutustumme olkitöiden perusasioihin, puhdistamme ja leikkaamme rukiinolkia ja teemme niistä olkitähden tai pienen himmelin.Tarvitset erittäin terävät sakset, viivottimen tms mitan, tylppäkärkisen neulan (nukkeneula tai kanavaneula), lankaa (mielellään luonnonmateriaalia eli pellava tai puuvilla), olkien kostutukseen kuumaa vettä kestävä astia (termospullo toimii hyvin!), talouspaperia tai vanha pyyhe olkien kuivatuksen avuksi. Opettajalta saa ostaa olkia 5 €/pikkunippu ja sileää ryhdikästä pellavalankaa 25 cent/10 m.

02400015 Spiraali/havukranssikurssi la 4.12.2021 klo 11-14, Tuoriniemi Kati, Konttila Tupa, 10 €. Teemme metallilangoista näyttävän spiraalikranssin tai havuista ym joulukranssin. Tarvikkeet spiraalikranssiin: taipuvia metallilankoja,pari tyhjää tölkkiä, sivuleikkurit, työhanskat. Kranssiin voi kiinnittää ledvalot ja vaikkapa limsatölkistä leikattuja kukkia, lehtiä ja muita koristeita, myös nauhoilla, pitseillä, silkkikukilla, helmillä. Kranssin voi spraymaalata jälkeenpäin ennen valojen kiinnittämistä. Opettajalta voi ostaa erilaisia metallilankoja ja lainata työvälineitä. Havukranssiin tarvikkeet: pajun oksia pohjaksi, havuja, ohutta rautalankaa sitomiseen, sivuleikkurit, oksasakset, työhanskat.

02400021 Kirjansidonta la 11.12.2021 klo 9.30-17, Tenhunen Katariina, Kutomo Aleksintie, 20 €. Valmistetaan perinteinen tyhjäsivuinen kovakantinen kirja, joka päällystetään kankaalla tai paperilla. Se sopii hyvin vieraskirjaksi, muistokirjaksi tai muistikirjaksi. Kirja valmistuu omin käsin alkaen paperiarkkien taittamisesta ja leikkaamisesta. Kannet teemme eri paksuisista pahveista yhdistellen. Voit tuoda kirjan päällystämistä varten puuvillakankaita ja kauniita papereita. Aloitamme perusasioista, joten osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta kirjansidonnasta. Lähetämme ohjeet tarvikkeiden hankintaan ennen kurssin alkamista.