JOKIHELMEN OPISTON TIEDOTE ASIAKKAILLE 20.3.2020

 

Olemme aivan poikkeuksellisessa tilanteessa kansalaisopistotyön historiassa. Poikkeustilanne on tällä hetkellä 18.3. – 13.4.2020, minkä jälkeenkin kaikki on vielä avoinna.

 

”Vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen tilat on määrätty suljetuiksi ajalle 18.3.−13.4.2020 eikä kyseisenä aikana koulutuksen järjestäjällä ole velvoitteita opetuksen järjestämiselle. Jos koulutuksenjärjestäjä katsoo, että vapaan sivistystyön opetusta tai taiteen perusopetusta on mahdollista järjestää esimerkiksi etäopetuksena, voi koulutuksenjärjestäjä niin tehdä. Asian päättää koulutuksenjärjestäjä.” (https://www.kt.fi/sopimukset/ohjeet/)

 

Poikkeustilanteen keston epävarmuuden ja siitä aiheutuvien moninkertaisten kustannusten vuoksi, emme pysty jatkamaan kursseja suunniteltua pidempään keväällä, mutta haluamme tuottaa teille avointa etäoppimismateriaalia eri taiteenaloilta hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi. Suunnittelemme etäopetusta ja muita lähiopetusta korvaavia toimia niissä kursseissa, joissa se on mahdollista. Pyrimme tekemään kaikkemme, että saisimme tarjottua erilaisia oppimismahdollisuuksia asiakkaillemme myös tässä poikkeustilanteessa. Tiedotamme niistä lähiaikoina.

 

Olemme pahoillamme poikkeustilanteen aiheuttamasta harmista. Valitettavasti emme pysty palauttamaan alkaneiden kurssien kurssimaksuja palvelutuotannon aiheuttamien kulujen vuoksi. Tämä on vallitseva käytäntö myös muissa kansalaisopistoissa, koska palautettavat kurssimaksut jäävät palautuskustannuksia pienemmiksi. Olemme Jokihelmen opiston opinto-oppaassa 2019 – 2020 linjanneet kurssimaksujen palautuksista: ”Opisto ei vastaa opistosta riippumattomista syistä johtuvista opetuskertojen peruuntumisista. Laskutamme kurssimaksut sekä syksyllä että keväällä.” Valtiovallan päätös 16.3.2020 keskeyttää kansalaisopistotoiminta 18.3.2020 alkaen on opistosta riippumaton poikkeustilanne.

 

Toivomme, että huolehditte kurssilaskuista eräpäivään mennessä, sillä maksamattomat laskut siirtyvät eräpäivän jälkeen automaattisesti perintätoimiston hoidettavaksi. Tämä koskee jo meiltä saapuneita sekä tulossa olevia kevään 2020 kurssimaksulaskuja.

 

Seuratkaa tiedotteluamme www.jokihelmenopisto.fi ja Facebook: Jokihelmen opisto ja Jokihelmen opiston kuvataidekoulu. Kehitämme luovia etäratkaisuja hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistämiseksi sekä tuottamaan iloa kevääseen.

 

Mikäli olet ollut kursseillamme kevätlukukaudella 2020, etkä ole saanut sähköpostia tai tekstiviestejä poikkeustilanteesta, ole yhteydessä toimistoon yhteystietojesi tarkistamiseksi.

 

Haapavedellä 20.3.2020

 

Anu Hultqvist, Jokihelmen opiston rehtori

Huom. Sellaisia kursseja, jotka eivät ole vielä alkaneet, eivätkä ala ollenkaan, emme tietenkään laskuta. Tällaisia ovat esim. poikkeustilan aikana suunnitteilla olleet lyhyt kurssit.