JOKIHELMEN OPISTON TIEDOTE ASIAKKAILLE 14.4.2020

Jokihelmen opiston vapaan sivistystyön ja taiteen perusopetuksen tilat pidetään suljettuina pandemian vuoksi 13.5.2020 saakka tai niin kauan kuin valtiovalta ja AVI niin ohjeistavat.

Osa kansalaisopiston opetuksesta on keskeytetty 17.3.2020 alkaen ja osassa kursseista etäopetus jatkuu digitalisaatiota hyödyntäen kurssiohjelman mukaisesti. Suunniteltuja lähiopetusta edellyttäviä lyhytkursseja emme voi toteuttaa keskeytyksen aikana ja arvioimme toukokuun lopun ja kesäkurssien toteutumista valtiovallan ja THL:n ohjeistusta seuraten lähempänä kurssien ajankohtaa. Perinteiset kevätnäyttelyt, -näytökset ja -konsertit olemme joutuneet perumaan ja mietimme muita vaihtoehtoisia tapoja niiden toteuttamiseen tai siirtämiseen myöhempään ajankohtaan.

Pyrimme tekemään kaikkemme, että saisimme tarjottua erilaisia oman hyvinvoinnin tukemisen ja uuden oppimisen mahdollisuuksia asiakkaillemme tässä poikkeustilanteessa. Suunnittelemme etäopetusta ja muita lähiopetusta korvaavia toimia niissä kursseissa, joissa se on mahdollista.

Järjestämme kaikille avoimia ja maksuttomia kursseja digitalisaatiota hyödyntäen mm. räsymatto kotikonstein, postilaatikon tuunaus ja Hip Hop tanssikurssi. Tiedotamme avoimista kursseista ja muusta mukavasta tekemisestä www.jokihelmenopisto.fi sekä Facebookissa sivuilla Jokihelmen opisto, Jokihelmen opiston tanssikoulu ja Kuvataidekoulu Jokihelmi. Meillä on hyvää yhteistyötä Meri-Pohjolan opistopiirin Digittää -hankkeen kanssa mm. digiohjausta puhelimitse ja Facebookin kautta välitettäviä livekoulutuksia. Niistäkin tietoa em. Jokihelmen opiston sivuilla. Lisäksi teemme hyvää yhteistyötä Haapavesi -lehden ja Pyhäjokiseutu -lehden kanssa mm. kädentaitoihin liittyen tulevan kevään aikana, joista voi lukea printtilehdistä.

Olemme pahoillamme poikkeustilanteen aiheuttamasta harmista. Uskomme, että tämä erilainen kevät luo uusia toimintatapoja kansalaisopistotoimintaan ja pedagogisia kokeiluja tulevaisuudessa hyödynnettäväksi. Nyt on tärkeää pitää huolta omasta ja läheisten hyvinvoinnista, tukea toisiamme ja säilyttää positiivinen ja toiveikas asenne kohti tulevaisuutta. Yhdessä selviämme tästäkin poikkeusajasta. Tsemppiä ja hyvää kevättä teille jokaiselle!

Haapavedellä 14.4.2020

Anu Hultqvist, Jokihelmen opiston rehtori