Lämmin kiitos teille innokkaat kurssilaiset ja osaava henkilökunta sekä yhteistyökumppanimme kuluneesta vuodesta!

Vuoden aikana on opittu uutta, edistetty omaa terveyttä, hyvinvointia ja jaksamista sekä solmittu uusia ihmissuhteita lukuisilla kansalaisopiston kursseilla. Kunnallisalan kehittämissäätiön raportin (Mykkänen 2018) mukaan kansalaisopisto on yksi tärkeimmistä kunnan tuottamista vapaa-ajan palveluista. Jokihelmen opistossa opiskelu ja harrastaminen antavat aikaa itselle ja mieluisalle tekemiselle, luovuudelle ja persoonallisuuden kasvulle liikunnan, taito- ja taide- sekä yleissivistävien aineiden kautta. Elämää rikastuttavaa on kokeilla uutta ja kokea onnistumisia turvallisessa porukassa ja ympäristössä ammattitaitoisten opettajien ohjaamana. Yhdessä tekeminen ja yhteisoppiminen on kannustavaa ja hyödyllistä jatkuvan oppimisen ja sosiaalisen osallisuuden näkökulmasta.

Jokihelmen opiston visio on tuottaa ILOA, HYVINVOINTIA, SIVISTYSTÄ JA ELÄMYKSIÄ KAIKENIKÄISILLE. Erityisen iloinen olen eri-ikäisistä kurssilaisista, nuorimmat ovat alle yhden vuoden ikäisiä ja iäkkäimmät reilusti yli 90 vuotiaita. Monella kurssilla on useita sukupolvia oppimassa yhdessä, mikä on todella arvokasta sosiaalisen kestävän kehityksen edistämiseksi. Kansalaisopistojen kurssit toimivat erilaisten ihmisten kohtaamispaikkoina edistäen yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Kulttuurin ja taiteen tuottaminen, kokeminen ja yleisönä oleminen on ihmisen hyvinvoinnille ja elämänlaadulle merkityksellistä. Arjen pienet tähtihetket ja erilaiset elämykset koskettavat tunnetasolla kaikenikäisiä. Kansalaisopisto-opiskelussa ainutlaatuista on myös se, että uutta opitaan harrastamalla ja pitämällä hauskaa!

Nyt on aika hengähtää, herätellä luovuutta ja kiinnostuksen kipinöitä, tehdä uudenvuoden suunnitelmia esim. uuden harrastuksen aloittamisesta tai vanhan harrastuksen elvyttämisestä.

Oikein hyvää, tunnelmallista ja rauhaisaa joulunaikaa sekä toiminnallista uutta vuotta 2020!

yhteistyöterveisin Anu Hultqvist & Jokihelmen opiston väki

”Sydämessä pienessä, asuu joulun taika.

Pysähdy siis sinäkin, nyt on juhlan aika!”