Opinto-ohjelma ja ilmoittautuminen

» Tästä ilmoittautumaan ja opinto-ohjelmaan

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisessä opinto-ohjelmassamme. Siirry ylläolevasta linkistä opinto-ohjelmaan. Aukenevalta näytöltä pääset kirjautumaan ilmoittautuseen tai rekisteröitymään sivun yläreunan “kirjautuminen”-linkistä.

Painettu opinto-ohjelma 2017-2018

Klikkaa lehteä avataksesi se koko ruudun kokoiseksi.

Painetun opinto-ohjelman voit ladata PDF-muodossa tästä. Ajantasaisimmat tiedot löydät sähköisestä opinto-ohjelmasta.

Ilmoittautuminen lukuvuoden kursseille alkaa internetissä la 1.7.2017 klo 9.00 ja puhelimitse ti 22.8.2017 klo 10.00 alkaen. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumisjärjestelmää käyttäen, ks ilmoittautumisohje.

Ilmoittautumisohje

Voit ilmoittautua opintoryhmiin Internetin kautta (järjestelmään pääset yltä linkistä “tästä ilmoittautumaan ja opinto-ohjelmaan”) puhelimitse p .044 7591 999 tai joissakin tapauksessa kurssin alkaessa ensimmäisen kokoontumiskerran yhteydessä.

Internetilmoittautuminen la 1.7.2017 klo 9.00 – alkaen
Puhelinilmoittautuminen ti 22.8.2017 klo 10.00 – alkaen

ET VOI ilmoittautua tekstiviestillä tai vastaajapalvelun viestillä.

Ilmoittautuminen on AINA SITOVA ja velvoittaa kurssimaksun suorittamiseen.

Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta (siirryt kurssihallintojärjestelmäämme):

Ilmoittaudu kursseille tästä

Ilmoittautuessasi tarvitset kurssinumeron, jonka löydät kurssin nimen edestä. Lisäksi Sinun täytyy ilmoittaa nimesi, henkilötunnuksesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi. On tärkeää, että annat ilmoittautuessasi kaikki pyydetyt tiedot. Henkilötunnus on pakollinen tieto laskutusta varten.

Noudata jokaisen kurssin kohdalla annettuja ilmoittautumisohjeita.

Otamme opiskelijat ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessasi saat heti tietää, saatko kurssipaikan vai jäätkö varapaikalle. Vapautuvista opiskelupaikoista ilmoitamme puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse. Seuraa ilmoitteluamme.

Internet-ilmoittautuminen, kun olet jo asiakas

 1. Siirry sähköiseen opinto-ohjelmaan tästä linkistä.
 2. Valitse ruudun yläreunasta kohta ”Kirjautuminen”. Kirjaudu järjestelmään käyttäjätunnuksesi ja salasanasi avulla.
  • Käyttäjätunnus on yleensä sähköpostiosoitteesi
  • Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen, voit pyytää sen sähköpostiosoitteellasi kirjautumislomakkeen kohdasta ”Käyttäjätunnus tai salasana unohtunut?”
  • Jos olet unohtanut salasanasi, voit pyytää sähköpostiisi salasanan nollausohjeet antamalla käyttäjätunnuksesi kohdassa ”Käyttäjätunnus tai salasana unohtunut?”
 3. Tämän jälkeen pääset selaamaan kursseja ja ilmoittautumaan.

Internet-ilmoittautuminen, kun olet uusi asiakas

 1. Siirry sähköiseen opinto-ohjelmaan tästä linkistä.
 2. Valitse ruudun yläreunasta kohta ”Kirjautuminen”. Valitse avautuvalta näytöltä Rekisteröidy -painike.
 3. Täytä tähdellä merkityt pakolliset tiedot ja tallenna. Sinulle lähetetään tunnuksen aktivoimislinkki antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Toimi sen jälkeen järjestelmän ohjeiden mukaisesti.

Mikäli rekisteröityminen ei onnistu, tarkista vielä ettet ole rekisteröitynyt jo edellisenä vuonna. Tarvittaessa ota yhteys opistoon 044 7591 999.

Perheenjäsenen ilmoittaminen kurssille

Perheenjäsenen ilmoittaminen onnistuu kirjauduttuasi opinto-ohjelmaan. Valitse haluamasi kurssi ja klikkaa sen alla olevaa perheenjäsenen Rekisteröinti -painiketta. Ota yhteyttä toimistoon p. 044 7591 999, mikäli haluat ilmoittaa Internet-ilmoittautumisen kautta kursseille alaikäisiä perheesi jäseniä.

Kurssin alkaminen ja mahdolliset vapautuvat paikat

Emme lähetä erillistä tietoa kurssin alkamisesta. Mahdollisen kurssin peruuntumisen ilmoitamme puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostitse kaikille ennakkoon ilmoittautuneille.

Vapaita paikkoja voit tiedustella varsinaisen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen p. 044 7591 246, Haapavesi, Kärsämäki, Pyhäntä ja Siikalatva tai p. 044 7591 503, Oulainen ja Merijärvi.

Taiteen perusopetus

Jokihelmen opiston taiteen opetuksen tarkoituksena on luoda oppijalle mahdollisuuksia ymmärtää taidetta ja kulttuuria laajasti ja monipuolisesti. Tehtävänämme on tukea oppijoiden henkistä kasvua, ajattelemisen ja oppimisen taitojen, sosiaalisten taitojen, sisäisen yrittäjyyden sekä luovuuden kehittymistä elämän eri aloilla.

Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän tehtävänä on luoda perustaa emotionaaliselle, esteettiselle ja eettiselle kasvulle sekä tukea oppijan edellytysten kehittymistä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen sekä ohjata oppijaa monipuolisen taide- ja kulttuurinäkemyksen muotoutumiseen. Opetuksen tehtävänä on myös kehittää ja säilyttää kansallista kulttuuria sekä tukea oppijan kykyä arvostaa eri kulttuureita ja taiteita sekä toimia monikulttuurisessa yhteiskunnassa.

Jokihelmen opistossa taiteen perusopetuksen tavoitteena on luoda oppijalle mahdollisuus harrastaa kuvataiteita, kädentaitoja, musiikkia ja tanssia pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti. Lisäksi tavoitteena on ohjata oppijan taidollisten ja tiedollisten valmiuksien kehittymistä, joita valmiuksia hän tarvitsee elämän eri aloilla, ja jotka antavat hänelle valmiuksia hakeutua uusiin opintoihin.

Kuvataidekoulu

Jokihelmen opiston kuvataidekoulun ja käsityökoulun opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998) sekä sitä täydentävään asetukseen (813/1998). Opetushenkilöstön kelpoisuus perustuu asetukseen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (986/1998).

Jokihelmen opiston opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen 30.3.2005 vahvistamaan taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin Dnro 11/011/2005.

Visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän suuntautumisvaihtoehdot Jokihelmen opistossa ovat kuvataide ja käsityö.

Käsityökoulu

Jokihelmen opiston kuvataidekoulun ja käsityökoulun opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998) sekä sitä täydentävään asetukseen (813/1998). Opetushenkilöstön kelpoisuus perustuu asetukseen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (986/1998).

Jokihelmen opiston opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen 30.3.2005 vahvistamaan taiteen perusopetuksen visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin Dnro 11/011/2005.

Visuaalisten taiteiden yleisen oppimäärän suuntautumisvaihtoehdot Jokihelmen opistossa ovat kuvataide ja käsityö.

Musiikkikoulu

Jokihelmen opiston musiikkikoulun opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998) sekä sitä täydentävään asetukseen (813/1998). Opetushenkilöstön kelpoisuus perustuu asetukseen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (986/1998).

Jokihelmen opiston opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen 30.3.2005 vahvistamaan taiteen perusopetuksen musiikin yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin Dnro 11/011/2005.

Tanssikoulu

Jokihelmen opiston tanssikoulun yleisen oppimäärän opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998) sekä sitä täydentävään asetukseen (813/1998). Opetushenkilöstön kelpoisuus perustuu asetukseen opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista (986/1998).

Laajan oppimäärän opetussuunnitelma perustuu Opetushallituksen 6.8.2002 vahvistamaan taiteen perusopetuksen Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin Dnro 38/011/2002.