HYGIENIAPASSI 01190154

to 28.2.2019, klo 8.00-16.00, 80 €

Haapaveden Opisto ReijoWaara-sali, Vanhatie 45, Haapavesi

Opettaja Maija Ojalehto

Elintarvikealalla työskentelevän on hallittava elintarvikehygienian perusasiat, jotta hän osaa käsitellä ruokaa turvallisesti. Käytännön hygieniaosaaminen tarkoittaa hyvien hygieniakäytäntöjen noudattamista. Työntekijä tarvitsee hygieniapassin, jos hän työssään käsittelee pakkaamattomia helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Elintarvikealan toimijan velvollisuus on kustannuksellaan varmistaa, että työntekijöitä koulutetaan ja ohjataan heidän työtehtäviensä edellyttämällä tavalla. Lisäksi työnantajan on varmistuttava siitä, että elintarvikkeita käsittelevillä henkilöillä on elintarvikehygieenistä osaamista osoittava osaamistodistus eli hygieniapassi.

Hygieniaosaaminen – mitä se on? Elintarvikkeita pilaavat ja saastuttavat tekijät ja niiden elinehdot Hygienia elintarviketyössä.  Hygienia elintarviketyössä jatkuu Puhtaanapidon merkitys elintarvikehygieniassa Ruokamyrkytyksiä aiheuttavat mikrobit Elintarvikelainsäädäntö tänään Omavalvontasuunnitelma ja sen sisältö Hygieniaosaamistesti – testin jälkeen katsotaan oikeat vastaukset yhteisesti.

Voit tutustua hygieniaosaamisaineistoihin internetissä, osoitteissa www.hygos.fi, www.lupakokata.fi

 

Sitova ilmoittautuminen to 21.2.2019 mennessä www.jokihelmenopisto.fi tai p. 044 7591 999.